Amerikansk matkultur

En liten kortis kommer nu här på söndagskvällen, efter att vi varit ute och upplevt Talkeetna på väg upp till Denali NP.

Från Anchorage åkte vi ner till Seward på vår första (borträknat mötesdagen), dag på rundturen. Gjorde en kortare vandring till en glaciär innan incheckningen för nattens logi. Redan nu börjar man fundera på den amerikanska matkulturen? Inte är det som italienska, franska eller det kulinariska Valsanköket! Har försökt hitta någon ren fiskrätt, eller kött, men ofta är det i form som en burgare. Eller som en förvisso god soppa. Den dagen vär grå, lågt i tak och lätt regn.

Nästa dag hade vi klarblå himmel, vilket var tur när vi skulle ut på en 6 tim lång båtresa, med möjlighet att se sjölejon, valar m.m. På bilden syns en vithövdad havsörn, som satt på en stolpe redan vid hamnutloppet. Har försökt lägga ut filmen jag fick till då ett sjölejon dök från en klippa, men lyckades inte denna gång. Vi skeppade också in i en vik där en glaciär går ända ner i havet. Kommer bilder på det senare.

Till sist för detta inlägg, så om någon vill skriva till mig via sms, så gör det via WhatsApp! Sms är dyrt både att få och svara på. 10 timmar skiljer oss, så när klockan t.ex. är 15.00 i Sverige, så är den 05.00 i Alaska! Tjao Tottobene!

About Torleif Jansson 25 artiklar
Med jämna mellanrum vibrera resetarmen och då planeras och genomförs en längre resa. Efter Kina, Tibet, Nepal, Indien, kom Peru och Bolivia. Nu väntar Alaska sommaren 2024. Intressen natur, upplevelser, fiske och fotografering.

Var den första som kommenterar

Svara till