Nu ar man thaikock ocksa…

Kl 0740 ljuder larm signalen fran lindas mobil. Jag forstod ingenting (varfor ga upp sa tidigt pa semestern?), nagon hade missat beratta att hon tankte ga ut och leta upp matlagningskursen for idag.
En halv timme senare star vi och bokar kursen, upp hamntning kl0900. Snabbt tillbaka till hotellet, byta om, betala for en natt till och tillbaka for en snabb frukost.

Vi var forst pa bilen, nasta stopp hoppade Mark och Mischa + ett sydafrikanskt par pa. Ett stopp senare bar det ivag med manga skratt mot marknaden.
Pa markanden Blev vi visade hur man gor kokosmjolk, olika ris sorter och chillipasta. Sedan fick vi strova runt sjalva en stund, Efter en stund hade dom flesta av oss fasnat vid dom friterade insekterna. Det inhandlades lite larver som snabbt provsmakades av sa gott som oss alla, aven grashopper kom med som fardkost for vissa, (johan/men inte av mig. Jag kraver ol till mina grashopper.).

Efter en halvtimmes skumpig bilfard svangde vi in genom grindarna till den lilla farmen.
Skolan borjade med att vi gick runt i tradgardslandet i forklade och sombrero och blev visade lite gronsaker och orter som ar vanliga i thaikoket.
Lararen visade hur man kokade jasminris och stickyrice.
Sedan var det dax for att gora lite chillipasta, Linda hade gjort lite forra aret och varnat mig for hur jobbigt det var och att vi nog anda inte skulle anvanda den.
Jag tyckte det var latt, lite fin hackande och mortlande senare sa var den klar (recept finns), tog val 30 min med lite snack fran lararen.

In i koket med var egen gjorda pasta, har skall det goras kyckling med gron el rodchillipasta (jag gron och linda rod).
Det kokades kokosmjolk och rordes ner pasta och kyckling m.m. vipps sa var forsta ratten klar.

En snabb diskning ocksa in igen for nasta ratt, kykling med cashew. Gick som pa en dans.
Det gar ju snabbt nar manga av ingrediensera ar fardig skurna. Efter en liten sallad var det dax for lunch, allt vi lagat hittills + riset.

Halvtimmes promenad sa att maten sjonk ordentligt.

Efter lunch sa lagade vi Pat thai och mango med stickyrice. Jag at upp allt men linda orkade inte sin pat thai, hon sag ganska gravid ut med sin uppsvallda mage :).

Hemresan gick nastan smartfritt, en aggresiv, gigantisk bilbarnstol overfoll Linda uppe fran ett utrymme ovanfor forarhytten. En rejal bula blev resultatet av denna attack. Vi var tva nagerlunda starka karlar som fick slita loss den fran henne.

Det var skont att komma hem till hotellet igen (kl 1630).
Vi fragade i receptionen efter weekendmarket och den lag ju inte sa langt bort, vi bestamde oss for att vila lite forst innan vi gick dit.

Linda-
Pa marknaden inhandlades snabbt mossa och halsduk till mig. Det rackte inte helt och hallet. Holl pa att frysa nasan av mig.

MArkligt nog gick det att ata mer! Det slank ner hur mycket som helst 🙂

Kram johan och linda
PS
Kursen tyckte vi var riktigt bra och kan rekomendera den starkt till alla som reser upp hit, http://www.thaifarmcooking.com .
DS

Var den första som kommenterar

Svara till